Kundeservice
Ring til os på 33 31 81 81

Find svar på dine spørgsmål her

Modningsskab

26. januar 2016

Sådan fungerer krogmodning

Krogmodning eller tørmodning er den traditionelle og kvalitetsmæssigt bedste måde at opbevare og modne kød. Kødet hænger typisk omkring 20-21 dage, men kan også hænge væsentligt længere.

Processen ændrer kødet på to måder:

Vand og mælkesyre fordamper fra kødet. (dette er årsagen til den lidt sure smag og duft, man ofte kan opleve i traditionelt vakuummodnet kød) Ved modning i skab forstærkes den naturlige rige kødsmag.

Kødets egne enzymer nedbryder bindevæv. Det giver et stykke kød, som er meget mere mørt.

  

  • Temperaturen skal holdes konstant og gerne mellem 1 og 4 grader. Bliver kødet koldere stopper modnings- og mørningsprocessen. Bliver det for varmt kan processen omvendt ske for hurtigt, hvilket kan gøre kødet klistret og øge bakterievæksten på overfladen uhensigtsmæssigt.
  • Der skal holdes et konstant luftflow omkring kødet. Ellers kan kødet ikke frigive væske og dermed opnå den ønskede modningseffekt. For meget luft vil omvendt udtørre kødet for hurtigt. 

 

Modningsskab 1      Modningsskab Tæt På

Login på shoppen

Send ny adgangskode

Har du glemt dit kodeord, kan du kontakte vores kundeservice på 33 31 81 81.

OPRET DIG SOM BRUGER

Månedsmenu: April

Det tætte samarbejde er altafgørende

Det Tætte Samarbejde

Det tætte samarbejde med leverandørerne er ifølge Jesper Poulsen altafgørende.
- Stor fleksibilitet og sikkerhed for stabil kvalitet er helt afgørende parametre for os i et leverandørsamarbejdet. Vi har eksempelvis et tæt personligt samarbejde med vores slagter Gert Nielsen, som for os er garant for smag, mørhed, leveringsdygtighed, fleksibilitet osv. Vi kunne sagtens lave one stop-shopping hos en grossist, men der har vi bare ikke muligheden for samme fleksibilitet, omstillingsparathed og tætte føling med produktet. Det handler også meget om tillid. Vi har snart været her i 8 år og har ikke én eneste gang haft en situation, hvor kødet ikke har været i orden.

Jesper Poulsen

Food and Berverage Manager

Tivoli Hotel og Congress Center

Læs mere

Jesper Poulsen -Tivoli Hotel og Congress Center

Vi støtter: Buyaid Handicapidræt WWF Hjertestarter Bannergray Redbarnet